Nu finns vi på Facebook

Vi har startat en öppen grupp på Facebook där alla kan göra inlägg och kommunicera med varandra. Gruppen heter Sölvesborgs Segelsällskap. Välkommen.
Du länkas dit från f-loggan ovan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu finns vi på Facebook

 1. Olle Östlund skriver:

  Ännu en Sparbankscup har seglats och det var den tuffaste som jag har deltagit i. Den känns i hela kroppen så här dagen efter. Alla vi som tog oss runt kan känna att vi faktiskt presterade något. Några reflektioner: 1) Finns det ett negativt samband mellan båtstorlek och kappseglingsintresse? Majoriteten av deltagarna var båtar runt 8m, en bra bit under snittet idag. 2) Hur många hade vi varit utan deltagarna från Edenryd? Sparbankscupen blev en bättre tävling tack vare er. 3) Ett fint arrangemang som vanligt. Och avspänd stämning, det är en tävling som lika mycket är en lek. Ingen tar väl det hela på så värst blodigt allvar. 4) Men vi vill ju ändå segla så fort som möjligt. Så varför reducera segelytan? Har någon sett Fredrik Lööf tävla med en Starbåt med revat storsegel? Om revade storsegel och val av mindre försegel hade lönat sig borde det väl förekomma på mästerskapstävlingar? Eller har jag fel? Tar jag tävlingen för allvarligt?
  Tack Peter och funktionärer för en bra tävling. Och kikaren är väldigt fin, har aldrig ägt en sån lyxig! / Olle Östlund

  • Rolf skriver:

   Hej Olle!
   Tack för din kommentar. Titta gärna in på vår Facebooksida och bli medlem. Där kan du skriva dina kommentarer och synpunkter utan att de behöver godkännas av oss som sköter hemsidan.
   Rolf

  • Rolf skriver:

   Hej igen Olle!
   Glömde säga grattis till segern igår. Skulle naturligtvis ha börjat med det.
   Kan det med båtlängd kontra kappseglingsintresse ha med ålder och bekvämlighet att göra? Jag vet inte!
   Däremot har jag en klar uppfattning om din fråga om att reva.
   Jag har hade en mycket fin lärkfolka under första halvan av 80-talet.
   Då var det inte tal om att reva utan bara att hålla i sig medan båten lutade så att vinden ”blåste över” medan besättningen att blev våt.
   Den större båt vi nu har är helt annorlunda. När den lutar till en viss gräns släpper rodret och båten lovar förstås.
   Det blir alltså en zig-zag-segling av det hela. Varken roligt eller effektivt. Med ett rev och lite mindre genua går det fint och minst lika fort.

 2. peter Sjögren skriver:

  Olle är bara att gratulera till förstaplaceringen i Sparbankscupen. Jag fick tyvärr bryta eftersom storskottravaren lossnade från skenan.
  Det här med revning diskuterades mycket före seglingen för det blåste ju hårt hela veckan. Lars Almström med sin IF seglade ut en dag med revad stor och fock. Jag hängde på med fullt ställ (har rullgenua) och krängde ju mera än Almström som gick fortare i varje fall på kryssbog. Det är nog så att Olle är så rutinerad IF-seglare så han vet hur båten ska seglas i alla väder. Men vi kommer igen!
  Peter Sjögren

Kommentera